Massagepraktijk InBalance
Wellness-, ontspannings- en sportmassage

Aanbod

Wanneer u (voor het eerst) in de praktijk komt zal ik altijd een kort intakegesprek houden met een anamnese waarbij ik zal informeren naar mogelijke aandachtspunten voor tijdens de massage. Denk daarbij bijvoorbeeld aan blessures of andere lichamelijke condities en klachten. Daarin kunt u uw wensen en voorkeuren uitspreken, zodat ik de massage volledig op uw behoeften kan afstemmen. 


Bij Massagepraktijk InBalance kunt u terecht voor onderstaande massages:


Sportmassage

Sportmassage is vaak een wat stevigere manier van masseren en bedoeld voor het (preventief) behandelen van diverse soorten blessures, al dan niet ontstaan na het sporten. Sportmassage is dus niet alleen bedoeld voor sporters. Sportmassage kan ook worden gegeven voorafgegaan aan het sporten, om de spieren en de rest van het lichaam te activeren en de bloedsomloop op gang te brengen.  


In de praktijk kunt u daarnaast terecht voor meerdere soorten ontspanningsmassages. U heeft de keuze uit:


Klassieke ontspanningsmassage

 
Deze massage is bedoeld om gewoon even lekker te ontspannen. Er worden geen klachten behandeld, daar is de sportmassage voor bedoeld.

Veel mensen ervaren in hun leven en de huidige maatschappij een bepaalde vorm van stress, spanning en onrust. 

Tijdens deze zachte en rustige massage kunt u uw lichaam en geest echt even tot rust laten komen. 


Hotstone massage
Deze massage wordt uitgevoerd met behulp van warme hotstones, gemaakt van basaltsteen. Hotstone massage kent vele gezondheidsvoordelen. De warmte en het basalt van de stenen bevorderen o.a. de stofwisseling en doorbloeding in het lichaam. Het lichaam zal hierdoor sneller afvalstoffen afvoeren uit de spieren, het lymfestelsel en de andere weefsels. Ook zal de warmte eerder zorgen voor ontspanning van de spieren. 


Let op, er zijn diverse omstandigheden waarbij u geen hotstone massage kunt ondergaan. Dit zijn o.a. een hoge bloeddruk of andere hart- en vaatziekten en het gebruik van bepaalde medicijnen zoals bloedverdunners.  Ook wanneer u zwanger bent, raad ik een hotstone massage af. Raadpleeg (bij twijfel) vooraf altijd uw arts wanneer u een hotstone massage wilt boeken. 


Indiase hoofdmassageIn deze massage staan het hoofd, de nek en de schouders centraal.

Deze massage is gebaseerd op de in India ontstane geneeswijze ayurveda. Er wordt tijdens de massage dan ook gewerkt op de energetische drukpunten op het hoofd en gezicht en in het hals-, nek- en schoudergebied. Hierdoor zullen blokkades in de energiebanen worden opgeheven en spanning en druk sneller worden afgevoerd. 

Er wordt tijdens de massage in grote hoeveelheden gebruik gemaakt van warme, aromatische massageolie. De Indiase hoofdmassage is erg geschikt bij (spannings) hoofdpijn of gespannen nek- en schouderspieren.

Aromamassage

Bij een Aromamassage wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van massageolie en essentiële (etherische) oliën. Essentiële oliën zijn de werkzame bestanddelen van planten en bloemen en hebben al van oudsher een geneeskrachtige uitwerking op lichaam en geest. Ook de geur van de oliën heeft een uitwerking op ons systeem en onze emoties. Voorbeelden van (veelgebruikte) etherische oliën zijn onder andere lavendel, eucalyptus, tea tree, rozemarijn en citrus. Welke essentiële olie er wordt ingezet bij uw massage, wordt samen met u in het intakegesprek gekozen, afgestemd op uw lichamelijke en geestelijke toestand op dat moment. Dit kan dan ook per massage verschillend zijn. Er wordt een olie gekozen die aansluit bij een bepaald thema waar u op dat moment op fysiek of mentaal gebied aan wilt werken. Dat thema kan ontspanning zijn, maar ook iets anders zoals angst, depressie of zelfliefde. 


doTERRA AromaTouch® Technique behandeling

Bij deze behandeling worden 8 verschillende, specifiek op elkaar afgestemde essentiële oliën van doTERRA gecombineerd tot de AromaTouch® Technique. 

De behandeling kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten maar biedt tevens een diepgaande ontspanning, doordat op zachte wijze gewerkt wordt op diverse energiebanen op de rug en voeten. De behandeling duurt 60 minuten.  De AromaTouch® Technique behandeling kan tevens worden ondergaan door zwangere vrouwen.


Weleda Arnicabehandeling

Deze behandeling bestaat uit een aantal onderdelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Arnica-productenlijn van Weleda.

Er wordt gestart met een voetenbad met Arnica badmelk. Daarna volgt een massage met warme Arnica massageolie, Arnica sportgel en warme compressen.

Er wordt afgesloten met een lekker warm drankje, passend bij het seizoen. 

De totale behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Het massageonderdeel zelf duurt ongeveer 35 minuten. 


Zwangerschapsmassage

Deze massage is vooral gericht op ontspanning van lichaam en geest. Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam op allerlei vlakken en ook mentaal gebeurt er hierdoor van alles in je lijf. Ook kun je her en der wat pijntjes ervaren. Hoe fijn is het dan als je even een momentje voor jezelf kan nemen. 

De massage wordt uitgevoerd in ruglig op een warm waterkussen (hydrokussen). 

Je begint met een warm voetenbad. Daarna volgt een massage van circa 45-60 minuten. De gehele behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.


Let op: gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap is een massage in zijn algemeen niet aan te raden. In de periode daarna is een massage zo vaak mogelijk als wenselijk is. 


Hydrokussenmassage
Sommige mensen kunnen door bepaalde redenen niet op hun buik liggen. Deze massage biedt daarvoor uitkomst. De massage wordt namelijk uitgevoerd in ruglig op een warm waterkussen (hydrokussen). Zo kunt u toch gemasseerd worden. 

Het warme water van het kussen zorgt voor (snellere) ontspanning van spieren en bindweefsel. 


Let op: hydrokussenmassage kan niet worden toegepast bij hoge bloeddruk, spataderen, andere hart- en vaatziekten en het gebruik van bepaalde medicijnen zoals bloedverdunners. Raadpleeg (bij twijfel) vooraf altijd uw arts wanneer u een hydrokussenmassage wilt boeken.


Voetbehandeling


Tijdens de voetbehandeling staan onze voeten centraal. Er wordt gestart met een voetenbad met geur naar keuze, eventueel met wat magnesiumkristallen. Daarna volgt een voetmassage en de behandeling wordt afgesloten met een lekkere verzorgende voeten crème.  Deze behandeling werkt heerlijk ontspannend; niet alleen voor de voeten maar voor het gehele lichaam. De behandeling kan worden ingezet voor algemene ontspanning van de voeten maar ook wanneer u pijnlijke of vermoeide voeten hebt, bijv. wanneer u veel moet lopen en/of staan.


Meditatie massageBij deze massage worden twee ontspanningsmethodes gecombineerd: massage en meditatie. Tijdens de massage kunt u genieten van één van de geleide meditaties van Meditation Moments. Kies een geleide meditatie binnen een thema dat op dat moment in uw leven speelt of die u aanspreekt en laat u tijdens de massage meevoeren in deze zelf gekozen meditatie. Zo komen body en mind tegelijkertijd in balans. 

Tijdens de behandelingen gebruik ik de 100% natuurlijke (essentiële) oliën en producten van Weleda, doTERRA en Zechsal magnesium.


Massagepraktijk InBalance geeft geen erotisch getinte massages. 

E-mailen
Bellen
Instagram